50%

2011-01-31 @ 21:51:40

Ja för tillfället är jag till 50% barnledig, Albin ska vara hos pappsen Måndag-Onsdag och Max ville följa med dit idag så det vart bara jag, Michelle och Maja hemma.. kommer kännas skumt när man vaknar imorron och dom inte är hemma, och det kommer kännas konstigt när inte Albin kommer tassandes inatt..
Men MEST skumt kommer det nog kännas när jag på Fredag blir 100% barnledig :(
Jag är bjuden på tjej middag på Fredag så den kvällen kanske går bra iaf, men resten av helgen.. ja det lär bli en pina. Michelle och Max har jag varit ifrån varannan helg nu i så många år så det har blivit en vana (missförstå mig rätt, jag saknar dom huuur mycket som helst när som är borta) men Maja och Albin har jag aldrig varit ifrån så länge, så det känns extra tufft nu första gången..

Nu sitter jag iaf och njuter av lugnet med en kopp te och slötittar lite på en film på 9:an..

Imorron ska jag nog boka tvättstugan igen och försöka få fingrarna ur och packa in lite kläder i garderoberna, PLUS att jag skulle ha ringt hit Anders så han kan borra några hål i min vägg, så jag får gardinerna på plats nångång.. det här driver mig till vansinne, de ser ju så dumt ut utan gardiner.
Och så måste jag ringa till dom förbannade jävla nötternaförsäkringskassan och folkbokföringen!

Näe nu ska jag återgå till lugnet! :)

Söndag!

2011-01-30 @ 22:39:08

Ja för er som inte vet det så kan jag upplysa er om att det är Söndag idag ;)
Och hur har vi förgyllt denna söndag då.. Jo vi klev upp ganska sent eftersom vi la oss sent igår kväll, vilket märks så tydligt på mina barns humör, Max och Albin har bråkat å tjaffsat mest hela dan och det började redan imorse :(
Sen for vi till Sanne för att hämta Michelle som spenderade natten där, vi hann inte va där så länge så ringer Maggan och säger att hon å Marcus ska komma och hälsa på (Jippi!)  så vi åkte hem och umgicks med dom :))
Och efter middan kom J-O hit och hälsade på, han hade med sig en DVD- spelare och 2 filmer till barna.. dom har verkligen tjatat efter scooby-doo, så de va riktigt uppskattat! :)

Nu har jag/vi äntligen hittat en lösning på hur vi ska ha barna, bara hoppas på att dagis går med på det också och det får jag veta imorron nångång :)

Bilder.. Jag hade faktiskt tänkt bli bättre på det här med bilder, men just nu orkar jag inte.. det tar ju sån jävla tid att ladda upp EN bild bara och sen har jag fortfarande inget minneskort till min kamera så för tillfället knäpps det inte så mycket kort, bara med telefon och jag har ingen kabel att tömma den med här :(

Nu ska jag hinka i mig lite mer vatten sen hoppa ner i säng!

Imorron då drar det igång på riktigt.. Linnéa du måste påminna mig om de, för i veckan här sket de sig bra nog ;)


Natt natt!

Gärdsta!

2011-01-29 @ 16:07:38

Inatt har vi sovit i Gärdsta, kändes konstigt på nåt vis att va på  besök "hemma" men  det va trevligt iaf.. åkte dit för att packa lite mer saker, men barna vart så trött så vi bestämde oss för att vi sover över och kollar på film tillsammans, så vi la barna sen myste vi ner oss i soffan och kollade på en skit dålig film sov vi båda somna ifrån ;)
Sen imorse när han åkte på jobbet klev vi också upp och åkte hem med sakerna och åt frukost.

Igår va morsan och Alf-Erik här å kikade in vårat nya hem och lämnade lite saker och lovade då att Michelle skulle få komma dit och sova över idag, så efter frukost och dusch så hoppa vi in i bilen och åkte till Sanne och där var även Micke och Emma, Mattias och Leo, Va ett tag sen jag träffade dom nu så det va kul..
På vägen hem så åkte vi på affärn och handlade lite, så ikväll tänder vi ljus och myser framför tvn jag och pojkarna.. Maja hon lär ju i vanlig ordning vilja sova kl 7 :)

Igår va jag även in till stan med Malin och Nova, Michelle och Albin, skulle åka in helt utan barn MEN Albin ville följa med och träffa låla (Nova) så han skulle få följa och fick då även med mig Michelle så barnledig på stan de vart jag inte :)
Men jämarns vad jag fyndade iaf ;)

-Luvtröja till Michelle
-Luvtröja till Max
-Luvtröja till mig
-"klänning" till Michelle
-Tunnare tröja till Michelle
-Mössa till Michelle
-Mössa till farmor Berit
-Pannband till Michelle
-Kofta till mig
de gick på lite drygt 400kr.. :))
Nästa gång det ska handlas är det Albin som står på tur.. Max fick 3 par byxor och 3 par jalingar för några dagar sen, det har blivit mycket kläder inhandlat nu, å de behövs, de böhövs egentligen MER :( men med många barn så kan det tyvärr inte handlas allt till alla på en gång..

Näe nu ska vi göra middag Köttbullar och makaroner (Max favorit rätt)
sen städa lite så vi kan mysa på :)
Trevlig kväll på er!

Varför öppna munnen!?

2011-01-26 @ 21:50:13

Nu har det ju brytit ut.. jävla förkylning! Men men så är det :)

Ikväll va det lite halv tjorvigt att få barna i säng.. Max kom upp och var ledsen för han saknar Jan-Olov, lite prat med han så somnade han ganska på en gång, Michelle å Albin.. ja dom bara vägra ligga i sängen! Så jag har nyss fått dom att somna!
Maja va duktig och somnade på en gång själv iaf :)

Idag har jag fixat lite inne på mitt sovrum, jag skulle inte det eftersom det fortfarande inte är alles klart med tapetseringen, men jag kände att jag MÅSTE, jag kan absolut inte sova där inne när det inte är några gardiner i fönstret, så jag satt upp det ställde dit en blomma och bäddade rent med alles NYA fina sängkläder, i mörkret ser det rätt bra ut faktiskt ;)
Men i ljuset ser de inge alls bra ut.. mörbrun fondvägg med ljusbruna väggar runtom jättefint och precis som jag vill ha det MEN runt fönstret och en liten bit till är det fortfarande ljusblått och skitigt! Men förhoppningsvis kommer tapeten imorron så då ska jag slänga upp det till helgen.. :)
Sen ska jag få hit Anders med en slagborr så jag får upp mina lack hyllor på väggen och gardinstången till tv-rummet, så är det mest klart överallt förutom på Michelles rum.. stackarn har fortfarande alla sina saker på golvet. :(
Jan-Olov höll på sa att han skulle köra hit hyllan.. men NÄR det är fråga?

När nu ska  jag slänga mig i duschen och fortsätta mysa framför tvn med tändaljus överallt! :)

Go natt på er!

Fattar inte att dom kan!!

2011-01-26 @ 13:10:48

Läste precis nyheterna och såg då att en kvinna fått 4 års fängelse efter att ha misshandlat sin 5 månaders son så han fått flera frakturer bla på skallbenet!
Det är så jävla sjukt så det går kalla kårar i precis hela kroppen!
4 år.. människa ska ju för fan ha livstid efter en sån grej!
Jag kan bli trött på mina barn många gånger, men aldrig ALDRIG!! skulle jag kunna tänka mig att nånsin kunna göra en sån sak, inte ens smisk.. när fy, jag blir så arg av att tänka på det där!

Nu ska jag fortsätta pyssla här hemma.. vet dock inte med vad, men nåt finns de alltid ;)

Här bara ramlar de in inlägg ikväll..

2011-01-25 @ 22:47:42

Men det här är iaf bara en lista som jag tydligen ska göra!

1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18 rad 4, vad står det där? Har ingen alls i närheten

2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid? Snusdosan ;)

3. Vad var det senaste du såg på tv? Solsidan ("repris")

4. Utan att se efter, gissa vad klockan är? 23:00 (22:39, var den)

5. Bortsett från datan, vad hör du? En hostandes/hostandes Albin :(

6. När var du senast utomhus, och vad gjorde du då? Idag, gick till och från bilen några gånger ;)

7. Vad tittade du på innan du började svara på den här undersökningen? Fejjan och min egen blogg..

8. Vad har du på dig? Tröja, byxa borde va nyduschad vid det här laget och ha sov tröjan på..

9. Drömde du något i natt isåfall vad? Näe..

10. När skrattade du senast? Idag.. :))

11. Vad finns på väggarna i rummet du är i nu? EN ljusstake :( har inte fått upp nå mer efter flytten..

12. Har du sett något konstigt på sistone? Ja idag när jag skulle byta gardinstångs fäste på Max rum.. dom som bodde här innan har använt nå lustigt att skruva fast det med, så jag höll på få nå fel innan jag va klar.. men de gick! :) 

13. Vad tycker du om den här utmaningen? Skit tråkig och helt meningslös, men bra tidsfördriv å sömnmedel ;)
 
14. Vilken var den senaste film du såg? "Bröderna Karlsson" Riktigt bra! :)

15. Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa då? Jag skulle bygga mig ett dröm hus och köpen en bil..
 
16. Tycker du om att dansa? När fy tusan.. men de kan bero på att jag har taktkänsla som en död gädda!

17. Vad skulle dina barn heta, pojke resp flicka? Jag har ju 2 av varje å dom alla har fått namn jag vill dom ska ha.. så Michelle, Max, Albin och Maja! <3

18. Skulle du kunna tänka dig att bo utomlands? Nej! Även om de kan gnällas på kall, isig, blåsig vinter och regniga sommrar så vill ja ha alla årstider :)

Näe nu stänger jag av den här och kryper ner i sängen med en tussig Albin istället..

Kollade lite...

2011-01-25 @ 22:16:42

..på bilder och hittade det här.. Så här kan Albin se ut efter en normal "lekstund" och de rör han inte i ryggen, men jag blir helt försörd! ;)

2011-01-25 @ 22:03:48

Förkylningen lyser fortfarande med sin frånvaro.. eller ja de va väl kanske att ta i, men det bryter inte ut iaf.. trött, ont i halsen, kroppen, lite halv snorig men inge SJUK, å det är jag ju givetvis glad för! :)

Idag va första vardagen i lägenheten, de också har ju gått bra, eller ja bortsett från att vi tog försov oss i morse ;) Jag skulle skicka iväg Michelle på skolan 07:40 tänkte jag så hon inte kommer sista minuten, men det är bara de att vi VAKNADE 07:40.. men faktiskt så va Michelle helt klar för skolan, frukost och allt fixat och frukten packad 07:50.. INTE illa skulle jag vilja påstå, vi brudar här hemma vi kan vi ;)
Sen stog jag och tittade ut genom fönstret på när min fina stora älskade tjej gick till skolan! ♥
Sen var det dax att väcka dom andra ongarna, jag begriper mig inte på mina barn.. när det är skola/dagis då jäklar tar dom sovmorron, men när det är helg och man faktiskt brukar ta sovmorron och mysa på lite då jäklar ska de upp å röjjas runt tidigt på morron.. hmm!
Det vart iaf bara Max som var på dagis idag eftersom Albin fortfarande är väldigt hängig å gnällig, får se om Max också blir hemma imorron, han gnällde nämligen över halsen idag och va rätt hängig ikväll, det återstår att se :)
Efter dagis och skola så åkte vi till Vaplan för att hämta några gardinstänger som Snälla Linnéa och Andreas kunde avvara, sen hem å satt upp dom, men dessa jävla betong väggar satt stopp (ännu en gång) så jag har fortfarande inga gardiner i tv-rummet och det gör att jag snart får magsår, jag avskyr det verkligen!
Har ju iofs inga att sätta upp.. tror jag! :(

Tycker förövrigt att det är läge för lite besök nu ;)

Imorron ska jag försöka hinna med att fixa lite ordnig å reda, mys pys på toan också :)
Och fortsätta städningen och förhoppningsvis få hit bok hyllan till Michelles rum så det blir nån ordnig där å..

Ja näe nu ska jag fortsätta smaska i mig gotta.. FY FY FY dig Linda jag vet! (äh! Jag skippar helgens istället ;) )

Sov gott!

De får inte vara så..

2011-01-25 @ 00:42:15

Jag tycker mig känna en förkylning på gång, konstigt vore de ju om jag inte blir klejn, eftersom Michelle nyss varit det och Albin å Maja är det nu och även Max börjar på  snorar :(

Nu är jag sååå sjuuukt trött, men jag törs inte somna, Maja ligger och tok hostar och vaknar till ibland så jag bara väntar på att hon ska kräkas eller vakna riktigt, de låter nämligen så när hon får sina hostattacker.. stackars lill fisen min! :((

Stänga av datan ska jag iaf göra :)

Go natt på er!

Fundering!

2011-01-24 @ 21:08:18

Satt precis och läste lite.. ja jag skulle ju kolla på tv, men datan ville liksom inte flytta på sig ;)
Men iaf.. min fundering.. När folk skriver en presentation om sig själv så skriver dom flesta om fritiden, men om man inte har nån fritid, vad skriver man då? Framstår man som världens tråkigaste människa då?
Jag är nog världens tråkigaste, eller en av dom iaf.. ingen fritid och inga intressen ;)
Men vem vet de kanske kommer.. :)
Jag gillar att umgås, men det kan man ju inte säga är ett intresse..
Lustig och helt oviktig fundering men ändå en fundering! :P

Nu jäklar ska jag ner i tvättstugan och se om jag får upp luckan.. har nämligen inte fått upp den än och i den ligger min tvätt som jag vill ha!

TV..!!

2011-01-24 @ 20:16:09

Nu har jag fått till tvn här hemma, det va tydligen en kabel som fattades, och som tur var så hade hyresvärden en sån i bilen, så nu kan jag njuta framför tvn på kvällarna igen ;)
Men ikväll blir det bara en timmes paus (nu när det är "familjen annorlunda") sen ska jag fixa lite mer med tvätten och försöka packa upp lite mer :)
Nu har jag iaf äntligen bestämt mig för hur jag ska ha det i tv-rummet, är ganska nöjd, men jag saknar nånstans att ha alla mina ljus å små plock och jag SAKNAR tv bänken som vi hade i huset :( saknar ju givetvis bra mycket mer där, saknar nog till och med både katten å karln ;)

Idag la jag Maja ute i vagnen och hon sov å sov 3 1/2 timme blev det :) Så när hon sovit färdigt så fick Albin också lägga sig ute ett tag, men han sov som en tok han också, jag väckte han efter ca 2 timmar för vi skulle på affärn, men han somnade om igen medans jag satt han i bilen sen sov han tills vi va hemma igen, :)
Jag hade räknat med hans sällskap ikväll eftersom han normalt inte kan sova så sent på dan och sen somna i tid på kvällen, men när jag la Michelle, Max och Maja så la han sig i sin säng å ropa efter välling och SOMNADE när han fick den..
Han är inte alls pigg lill gubben :(

Näe nu ska jag kolla på det här och sen pyssla på lite :))

2 nätter

2011-01-24 @ 12:00:29

Har nu sovit 2 nätter här hemma i lägenheten, det känns så där, i Lördags så gick de rätt bra att somna eftersom jag va så pass slut efter flyttandet och stökandet, men vart väckt efter 1 timme (ca) av att Albin också precis som Maja hade fått feber och han hade/har super ont i halsen så han fick sova med mig, och varje gång han hostade vaknade han, vilket va ungefär var 10:e minut och Maja vaknade till nästan varje gång eftersom han skrek rätt ut när han hostade, så det va inte förns vid tidig morron som man fick somna nån ynka timme, och igår natt va jobbigt för att det helt enkelt ÄR jävligt jobbigt när tankarna kommer i kapp i vad som faktiskt har hänt!
Så tillslut gick jag och la mig på soffan och slog på en film på datan (har ju fortfarande ingen tv) ihopp om att den skulle få mig att skingra tankarna.. men den ända filmen jag lyckats få med mig va "tomten är far till alla barna" det gjorde ju att man börja på fundera på nästa jul osv, men jag fick mig ju ett å annat gott skratt iaf :)
När jag äntligen höll på somna så kommer Albin och lägger sig på soffan med mig, vilket gjorde de ÄNNU svårare att somna.. det är nämligen SJUKT ÄCKLIGT varmt här, (nästan alla element är på högsta och så går det inte sänka dom) så när han somnat om riktigt så smög jag tillbaka in på mitt rum (då vaknade givetvis Maja och ville äta) 05:23 kollade kollade jag på klockan sista gången, men jag fick iaf sova till kl 8 i morse :)

Nu ligger Maja ute och sover och dom andra barna sitter och ritar.. jag har tvättstugan och ska göra lunch nu! :)

Saknar fortfarande en hel del för att hemmet ska fungera bra har jag märkt! :(
Och så har fortfarande saker att hämta i Gärdsta, tror jag ska kolla om Jan-Olov vill komma hit och leka lite med barna ikväll så jag kan åka ock fixa det..

I övrigt så trivs jag rätt bra i lägenheten!

Tankarna finns hos dig Joanna och Lowa såklart.. OFTA! <3

Lördag-Flytt!

2011-01-22 @ 11:40:23

Idag blir det en tur in till stan, måste köpa lite små saker och mat!
Efter stadsturen ska Jan-olovs jobbar kompis komma hit och hjälpa till att flytta sofforna, sängen och tvn,
tror vi kommer sova där i natt :/ Hur ska det gå? Jag hoppas det går bra, får se till att göra det roligt och riktigt mysigt för barna! :)
Har egentligen en hel del kvar att packa också, sånt som jag inte kunnat packa än, så det står också på "att-göra-listan"

Maja har blivit super snorig och febrig, de kom HELT plötsligt igår kväll :(
Och jag har verkligen inte tid med det nu, hon vill ju givetvis bäras på hela tiden och är jätte täppt i näsan.. Dålig tajming av lillfisen må jag säga ;)
Men jobbigast är de ju givetvis för Maja!

Pojkarna här i huset har kommit in i sin bråk period igen.. dom kan verkligen inte vara sams och det är skit jobbigt!!

Näe nu längtar jag tills jag är klar med lägenheten så det kan återgå till normal vardag igen, nu har det varit allt annat än de för barna! :(

Nu tror jag att det är läge å fixa iordning barna för stadsturen och köra ner Maja till Kläppe!

Får se hur länge det dröjer innan de uppdateras igen, beror lite på internet i lägenheten!

Ha en trevlig Lördag!
 

Brun/lila-rött-grått.. Blä!

2011-01-19 @ 22:03:28

Tv gör reklam för så mycket skit hit och dit hela hela tiden, men kanal 5 har HELT missat att tala om för oss att One Tree Hill ÄNTLIGEN börjat igen för TVÅ veckor sen.. Japp jag är upprörd ;) men faktiskt så råkar det vara en STOR favorit av alla mina  program som jag tittar på :)
Så jag har nu suttit och kollat på dom 2 avsnitt jag missat på datan och det är inte alls samma sak, men jag har iaf sett det nu :)

Nu ska jag springa ner å hänga tvätt, tror nog jag sätter på en till när jag ändå är i farten! :)
Varför en "smile" efter den meningen, det är ju inte kul för fem öre att tvätta.. aja!

Hår, mitt hår ser ut som.. ja jag vet inte vad, det behöver lite omtanke iaf och en ny färg, jag färgade mitt hår brun/lila innan jul, vilket vart bra, men nu.. nu är de rött och det är inte bra PLUS att det har vuxit bra mycket så jag har jordens utväxt som ser grå ut.. BLÄ!! Tror nog jag ska inhandla mig lite färg imorron, nån som är sugen på att färga? ;)

Dum?

2011-01-19 @ 16:50:09

Ja men jag kanske är de ;)
Men hur gör man för att blogga vi telefon? Är det bara att göra de eller måste man aktivera å stöka på med nåt? Ja jag har ingen aning jag :)

Nu börjar det iaf närma sig ordentligt med flytten, är egentligen inte alles klar med taptseringen men de struntar jag i.. Har kört massor med små saker så det är snart bara dom stora sakerna kvar och dom flyttar jag nog i morron eller fredag, de börjar känns på nu.. Jobigt är det å jobbigare lär de ju bli när man inte åker hit längre, eller att vi inte äter middag tillsammans eller att jag inte varje dag har alla mina barn hemma! :(
Nu är det som det är, blir nog bättre på många vis också!

Ihelgen kanske de blir en tur på IKEA med J-O, Albin och Max, är inget bestämt än.. Michelle hon ska till Johnny (vi ska byta helg för att det ska passa med jobb, men Max ville va med mamma ihelgen så då får han så klart de!)

Övrigt då.. Jag är trött, japp helt slut skulle jag nog vilja påstå!
och barna dom.. ja dom jävlas dom, Albin har kommit tillbaka till sin S K R I K period, satan vilken pipa barnet har, de driver mig till vansine å varje gång han skriker så skär de på riktigt i örona och ger mig en grym huvudvärk, han skriker rätt ut så fort det inte går som han vill eller att han blir sur för nåt och båda dom sakerna händer ju x antal gånger per dag.
Och både Michelle och Albin vägrar lägga sig på kvällarna..
Varför? Dom har ju alltid varit så duktig att lägga sig på kvällen utan tjorv!
Max vrålar å tjurar å tjuter mest hela dagarna (typiskt han när han är i trots perioder) men lägger sig iaf utan problem på kvällen, bara Maja som är go och glad mest för jämnan och inte hittar på dumheter.. ja inga större iaf ;)

Men hur jobbig dagarna än kan va och hur trött jag än blir så är barna ändå dom bästa jag har och dom bästa jag vet, så det så!  :))

Joanna- Nu sa Max så där igen som han sa när Lowa va här, det är ju andra gången nu.. Vart FAN har han lärt sig det? Jag blir på riktigt arg.. för här hemma pratas de INTE så ALDRIG!
Dagis? Tvn kan de ju inte va känns de som, eller lär dom ut sånt på bolibompa kanske? ;)

Tapetsering!

2011-01-16 @ 18:25:03

Ja men hör å häpna, jag är snart klar.. Har en liten bit kvar på mitt rum,
Jag och Cimona började i Fredags kväll och höll på till strax efter 12 och vart klar med köket och en liten bit i tv rummet, Lördan började vi vid 13 och körde på till 18 och sen for Cimona så då vart jag själv och då tar de ju sån tiid, men jag höll inte på så länge iaf, man måste ju ät också ;)
Idag åkte jag dit igen vid 9 och jag höll på DÖÖ när jag kommer dit och ser att Michelles rum ser för jävligt ut, alla lim fläckar vid skarvarna (som vi har torkat noga) syns precis huuur väl som helst, de ser förjävligt ut å jag vet inte hur jag ska få bort de :(
Och nu är de som sagt bara en liten bit kvar på mitt rum MEN tapeten kommer inte räcka, så jag måste beställa en till rulle imorron som inte kommer förns på ondag eller torsdag.. Men men!

Nu ska jag säga hej till mina kära barn som kommer hem :)))

Nästan kul..

2011-01-14 @ 08:44:49

Igår va jag ju helt dööö, så jag va hemma och vila istället för slipa när barna va på skola och dagis.
Jag hämtade upp barna när dom slutat och for till lägenheten för att få nåt gjort, MEN jag tänkte inte riktigt till innan eller jag tänkte inte alls skulle jag vilja påstå.. jag glömde ta med mellis till barna vilket ganska snart visade sig på deras super härliga humör, plus att jag insåg att de kommer ta 100 skit år att slipa allt de där för hand så vi packade ihop och for hem istället.. så de vart inget gjort då heller!
Men sen pratade jag med en vän som gav mig idén att använda slipmaskin istället för bara "papper" det måste ju givetvis provas, så när J-O kommit hem från jobbet letade jag reda på saker jag behövde och åkte dit och slipade, och nu när man använde maskinen gick de ju riktigt riktigt bra, de va ju nästan kul ;) Men vid halv tio kändes det som läge för att ge upp, tror inte grannarna var så nöjd på mig, de lät ganska ordentligt!

Nu sitter jag här och myser lite med pojkarna (Michelle sover hos Berit och Maja somnade om tidigare imorse och sover än) sen blir det frukost och dit igen för att slipa det sista för ikväll så kör jag och Cimona igång med tapetseringen! (tapeterna kom igår redan) Håll tummarna ;)

Iaf så va jag på BVC igår med Maja, både jag och sköterskan vart rätt paff när vi såg vad vågen visade eftersom Maja total vägrar fast föda OM de inte är majskrokar ;)
Hon väger nu (6 1/2 månad) 8670g och 64cm lång vilket är 3 cm och ett kilo upp på 1 månad.. :)

Nu ska jag ställa iordning frukost!

Vila

2011-01-13 @ 10:05:28

Ja det blir vila.. Nu busar jag lite med Maja tills hon ska sova, sen blir de banne mig en power nap innan lunch och BVC :)

Min lilla bebis börjar fasiken på är stor.. och hon är en sån go och glad tjej nästan hela tiden! Visst tusan har hon sina stunder då hon piper, men det är nu för tiden mest om hon är trött, hungrig eller har gjort nr 2.
De räcker med att man tittar på henne så lyser hon upp rummet med sitt fiiina leende.. hon är jordens charmtroll har vi fått höra hur många gånger som helst nu och dom har rätt!  ♥

Alla mina barn är de finaste jag vet å det jag älskar som mest, det finns INGET som väger så tungt som Michelle, Max, Albin och Maja! ♥

Näe lek å vila va de ja! :)


Typiskt!

2011-01-13 @ 07:45:32

Idag MÅSTE jag verkligen bli klar med allt inför tapetseringen eftersom grejorna kommer imorron (HOPPAS JAG)
MEN jag själv, Albin och Maja har gett mig en mycket sömnlös natt inatt så jag är så sjuk sjukt sjukt trött, så helst av allt vill jag hem direkt efter lämning på dagis idag och VILA, och det skulle jag kunna men då måste jag dit efter jag hämtat på dagis och ha med mig barna dit när jag håller på..
 
Just nu önskar jag att allt va klart så de är flytten jag ska göra ihelgen inte de här, men jag har iaf tänkt om, planen va att.. köket, hallen, tv-rummet, och 4 sovrum skulle göras nu MEN eftersom Albin å Max rum är så pass fräsch nu så tar jag dom senare å lika med hallen. Jag hoppas att min bror (helst alla) kan komma å hjälpa mig och Cimona så det blir klart ihelgen :)
Malin.. jag hoppas du jobbar på Staffan? ;)


Nog babblat om de där.. Nu har jag iaf skickat Michelle på skolan så jag ska gå upp å väcka Max och Maja som sover än!
Senare idag ska jag på BVC med Maja!

Besök!

2011-01-12 @ 18:33:49

Jo men visst här är det inte vanligt med besök inte, men idag har Joanna och Lowa varit här o busat å käka, trevligt trevligt.. Tack för idag! :)
Men shit vilken ljudnivå det blir när barna sätter igång, men det är de värt! :)

Idag har jag varit till lägenheten för att riva tapet, MEN jag märkte ganska fort att det inte skulle funka, eller funka hade det säkert gjort, men jag hade ju fått flytta in nästa år ;) så jag åker dit imorron igen och slipar bort skarvarna istället :) DET får funka! ;)
Sen skulle jag ha haft spackel så jag kan spackla alla fula hål och sprickor.. Men det som finns här skulle J-O tydligen använda! Jaja, det löser sig nog :)

Nu ska jag mysa lite med barna framför tvn sen tänkte jag börja packa lite små saker som inte används dagligen :)

Trevlig kväll på er!

Stora!

2011-01-11 @ 15:23:14

Shit vad fort det går med barn och deras utveckling.. helt sjukt är det ju!
Maja hon tar sig fram jätte bra i gåstolen och lägger jag ner henne på golvet så tar hon sig fram relativt fort på så vis också (hon rullar fram) :)
Och Albin har blivit jätte duktig på att prata, precis som med Max så stog det helt stilla och sen över en natt (kändes de som iaf) så bara kunde han prata :)
Max han.. ja börjar ju verkligen på är en pojke, låter högt å leker mer "hårdare" lekar och Michelle hon är ju så fjortis (redan!!) så man kan ju inte göra annat än å skratta, idag sa jag att jag såg när hon va ute å lekte på skolan med Hjalmar (hennes pojkvän) då sa hon bara.. "Men mamma kan du sluta retas hela tiden, han är faktiskt min pojkvän" Haha!!
Ibland blir jag alles matt av att tänka på hur stora min små faktiskt börjar på bli!  :(

Näe nu ska jag ta tag i röran här hemma innan jag får blödande magsår!

Men så härligt!

2011-01-11 @ 12:19:07

De känns så skönt att jag äntligen fått nycklarna till lägenheten :)
Idag var jag och beställde tapeter till ALLA rum, så jäkla skönt!! eller nästan alla rum inte till Majas rum, de tänkte jag vänta med tills de är dax för henne att sova där, hon får fortsätta att sova hos mamma ett tag till :)
Nu håller jag tummarna för att dom hinner komma innan helgen, han sa att med lite tur så ska dom hinna komma tills på fredag eftermiddag.. Så som sagt, håller tummarna och hoppas att jag har turen med mig!

Idag är barna på skola och dagis igen, det känns faktiskt riktigt skönt att slippa höra alla härliga syskon bråk ;)

Imorse efter jag vinkat av Michelle så var de dax att väcka Max, Albin och Maja som låg å sov så gott så, så jag började med Albin, efter jag provat väckt han men inte fått nån respons så sa jag att han skulle kliva upp och äta frukost och sen åka på dagis.. då svara han direkt "Bitta" (Britta, hans bästa kompis på dagis) "Matt" (Max) och "Abben" dom tre skulle tydligen leka idag på dagis :)


Igår var jag och Mattias in till stan och hämtade en barn säng som jag hittat på blocket GRATIS va den och den såg huuur fin ut som helst! Sen var jag till morsan och hämtade Köksbordet, stolarna och sängen, fick även med mig en stol till Michelles skrivbord och så fick jag tre stycken STORA blommor (plast) som jag velat stulit av henne länge nu, allt de också GRATIS! De gillas riktigt riktigt mycke :))

Näe nu ska jag lägga mig på soffan å glo på tv medans Maja sover och bara njuta av lugnet!

Ikväll kanske det blir en tur till lägenheten för att börja riva lite tapet, om det är nån som är sugen på att hjälpa till så är de bara att hojta ;)

:))

Albin !

2011-01-09 @ 20:53:38


Våran Albin ca 2 veckor! :)

ALBIN!

2011-01-09 @ 20:42:24

Idag har vi firat Albin som fyller 2 år.. stora lilla killen! <3
Dagen har varit jätte bra.. va dock några som fattades, momma som ligger hemma med över 39 i feber och Marcus å Maggan som också va klen (iaf Marcus) undrar på vilket sätt han va klen då ;)
Å sen Malin som helt enkelt bara va laaaat... eller hur Malin? ;) (bara så du vet Malin så fråga Abben efter "Låla" idag)
Nu sitter jag å pratar med Maja som snart ska få krypa ner i sängen :) Sen blir de duschen å lite fika tror jag.

Imorron får jag mest troligt MINA nycklar!

Måste säga att jag har supeer bra vänner, Linnéa har fixat massvis med saker till mig inför flytten! STORT tack till dig å Märith, de är guld värt..verkligen GULD värt! :))

Och de är bara 1 av mina SUPER SUPER SNÄLLA vänner!!

Tänk om man inte haft några vänner.. näe de kan jag inte gå in på nu för då får jag sitta hela natten ;)

Nu ska jag lägga min trötta lill tjej! :)

!!!!!!!!!!

2011-01-06 @ 13:36:43

Vilken hemsk människa! Fy FAN!!

Vad händer?

2011-01-06 @ 11:29:20

Har så sjukt ont i huvet.. har somnat med huvudvärk och vaknat med huvudvärk i flera dagar nu, men idag känns det ännu värre, blir bitvis alles "vinglig" och trött riktigt TRÖTT, spelar ingen roll om jag får möjlighet att vila så blir jag inge piggare, och värken upphör aldrig, hade jätte svårt att somna igår för de gjorde så ont.
Och pga de så kommer jag inte göra mycket alls idag.

Igår började jag iaf ta bort julen, men tiden och orken räckte inte till så jag vart inte alles klar, men det är på god väg :)

Jag är förövrigt fortfarande sjukt glad för beskedet igår! :))



Men nu jäklar..

2011-01-05 @ 16:50:34

..Tror jag de börjar på händer grejjer här! På måndag får jag mest troligt börja flytta in i min lägenhet! :)
(Eller tapetsera, om de behövs)Känns fruktansvärt skönt faktiskt, vi är inte osams just nu och jag vill inte att vi ska bli de heller, så jag har verkligen väntat på de här.
Jag får redan nu om jag vill köra saker till förrådet, MEN de behöver jag ju inte såklart eftersom jag inte har nåt att ställa där :/
Men nu kom jag ju till frågan om pengar igen.. hur jag ska finansiera detta den första månaden? Jag har ju jätte mycket som måste handlas, (och som vanligt räkningar att betala PLUS hyran såklart) men tack vare min kära mor så är ju en sak av allt de stora ur världen å de är nämligen köksbord å stolar TACK för de! :)
Sen blir det en tur ner på IKEA för att handla sängar, resten får jag väl.. ja fixa senare :( Men jag hatar tanken på de, jag vill ha allt grett på en gång! Små plock, mattor ALLT! ;)

Jaja, nu må jag ställa i ordning nån midda!

Bak å städ!

2011-01-05 @ 12:54:53

Japp idag ska de städas, jäklar vad de ska städas.. eller jäklar å jäklar, men städas ska de iaf, får se hur långt orken räcker.
Nu är ju frågan vad jag ska sysselsätta barna med resten av dagen, negerbollar har dom redan bakat :)
Börja städa sina rum kanske? Vilket jag bett dom göra bra länge nu ;)

Jag hade jätte mycket jag skulle skriva tänkte jag, men telefon ringde och barna BRÅKAR så bloggen får vänta! :)

Ja jag fortsätter..

2011-01-04 @ 22:07:56

Eftersom de gnälls så mycket i den här bloggen kan jag lika gärna fortsätta..
Just nu har jag alla 4 barn vaken å de är INTE okej, men nu fick jag så jäkla ont i ryggen också och vill bara hoppa in i duschen för att sen lägga mig till rätta i sängen, å tro att J-O kunde fli sig hem lite fortare är ju tydligen bara att glömma!
Jaja, har iaf haft en väldigt bra dag hos Malin och Nova idag, där bjöds de på midda och fick även me mig 2 dunkar sköljmedel och en stor hink tvättmedel med mig hem.. de tackar å bockar jag för, hon e bra snäll den där Malin! :)

Imorron tror jag att barna ska få baka lite negerbollar medans jag städar bort julen.. ÄNTLIGEN! Granen den har jag kastat ut för bra länge sen, så nu ryker resten!
Och sen är de väl kanske läge att baka lite inför Söndag då våran lilla Albin blir TVÅ år..! :)

Näe nu ska jag ta ett kraft tag å försöka få barna i säng..

Lista!

2011-01-03 @ 22:21:49

Du måste svara på alla frågor!

Dig:

1.Hur lång är du? 
164cm
2.Vad vill du bli när du blir stor? Har faktiskt inte riktigt kommit fram till de än *skäms*  
3.Vad pluggar du? Inget, inte riktigt min grej ;)
4.Har du långt hår? Nja, inte om man jämför med tidigare, vilket jag börjar sakna..
5.Vilken hårfärg har du? Brun/violet
6.Sminkar du dig? Japp, men oftast inte till vardags..
7.Har du haft sex senaste månaden? Japp ;)
8.Vad har du för färg på underkläderna just nu? Svart/lila
9.Har du kysst nån idag? Alla mina goa ungar! :)

Familj:

1.Bor dina föräldrar ihop?
Nope..
2.Vem är bäst, mamma eller pappa? Pappa.. näe Mamma.. näe.. äh dom e lika bra på olika sätt! Dom finns där för mig å de är ju de viktigaste!
3.Hur många syskon har du? 4 bröder och 1 syster (5 "plast" också)
4.Vad är de senaste du sa till din mamma? Nu vill jag inte prata nå mer med dig ;) (hon kolla på nå skit på tvn som jag tyckte va så där)
5.Hur många ställen har du bott på? Orkar helt ärligt inte räkna alla..
6.Vem i din familj stör du dig på mest? Alla på olika sätt skulle jag tro :)
7.Vilken familjemedlem ä snällast? OJ! Vilken svår fråga.. Alla ;)
8.När hittade du senast på något med ett syskon? Julafton tror jag nog..

Kompisar:

1.När va du senast med en kompis?
Den 28:e December.. Cimona som fyllde 25! :)
2.Vem sov du hos senast av dina kompisar? Shit de e ju skit länge sen, men jag antar de va Linnéa då.. (efter nån utgång)
3.Har du kysst en kompis? Näe, de tror jag inte, inge ag kommer ihåg då iaf!
4.Har du varit tillsammans med nån som du nu är kompis med? Näe, vi är inte direkt kompisar längre, men vi va :)
5.Vem har du varit kompis med längst? Oj, ja Minna men hon umgås jag inte längre me, men av dom jag umgås med så är de nog Maggan..
6.Vem känner dig bäst? Skulle tippa på.. Malin, Linnéa och Joanna!
7.Skulle du säga till en kompis att du hatade hans/hennes tröja om du gjorde det? Ja absolut! Jag kan ju inte låta stackarn gå runt i stygga kläder ;P
8.Känner du dig tvingad att umgås med vissa kompisar? Näe skulle jag känna så är de inte nån vidare vän!

Vågar du?

1.Skrika åt dina föräldrar? Ja klart jag gör, men jag behöver inte skrika på mina föräldrar :)
2.Klä dig annorlunda? Yes, va på dagis å lämna barna i pyjamas för inte så länge sen ;)
3.Vara dig själv? De tycker jag att jag är..
4.Visa dig i bikini/badbyxor? Vågar.. ja de gör jag, men för att skona omgivningen gör jag de inte ;)
5.Fisa inför din pojk/flickvän? Ja de tror jag, men gör inte de!
6.Pierca dig? Japp, har haft piercing.
7.Ha sex på offentlig plats? Nja de vette tusan, kan bli dyrt ;)
8.Vara omogen? Jajje.. Är nog de rätt ofta..
9.Äta småkryp? Nej fy fan så äckligt..

Diverse:

1.När tuggade du tuggummi senast?
Idag å gott va de ;)
2.När var du på semester senast? I sommras (Rättvik)
3.Vilken färg är det på din tandborste? En som är grå å blå och en som är rosa å vit..
4.Är ditt hår tråkigt? Ja, jag orkar inte bry mig om håret just nu :(
5.Vem såg dig naken senast? Albin när han höll mig sällskap i duschen..
6.Hur ofta duschar du? Oftast varje dag, annars varannan.
7.När ska du gå å lägga dig ikväll? Nu ;)

Go natt! :)

2010

2011-01-02 @ 15:17:31

*Gjorde du något i år som du aldrig gjort tidigare?
Inge jag kan komma på iaf.
*Höll du några av din nyårslöften?
Har aldrig haft nå nyårslöften, just för jag vet att de inte skulle hållas ;)
*Blev någon som du står nära förälder i år?
Japp, flera stycken :)
*Dog någon som stog dig nära?
Nope å tack o lov för de!
*Vilka länder besökte du?
Jag som vanligt håller mig till Sverige, var som längst till Rättvik! :)
*Är de något du saknar år 2010 som du vill ha 2011?
Ett jobb! Har iofs inte kunnat jobba, men 2011 ska jag jobba.. hoppas jag! :)
*Vilka/Vilket datum kommer du alltid minnas?
24/6 (Maja föddes) 3/12 (jag å J-O gjorde slut)
*Vad var din största framgång 2010?
Födde en fin frisk flicka :)
*Största misstaget?
Att jag inte börjat träna, de va väl de jag kunde komma på ;)
*Har du varit sjuk eller skadat dig?
Näe inte mer än förkyld, skadan är väl iså fall efter förlossningen med Maja, de är en skada för mig för de skadade mitt psyke..
*Bästa köpet?
Julklapparna som gjorde mina barn glada!
*Vad spenderar du mest pengar på?
Mat och diesel skulle jag tro..
*Gjorde nånting dig riktigt glad?
Ja givetvis! Men alles för mycket för att skriva nu! :)
*Vilka sånger kommer alltid påminna dig om 2010?
Vet inte om jag kan säga att jag kommer komma ihåg de om några år, men Jay när han sjung "like a prayer"
*Vad önskar du att du gjort mindre?
Ätit mindre go saker ;)
*Vad önskar du att du gjort mer?
Gjort nåt roligt med barna..
*Hur tillbrinagde du julen?
Hemma med barna, mamma, Affe, Kristina, Mattias och J-O
*Favorit program på tvn?
D-H, greys, på liv o död, criminal minds mm
*Bästa boken du läst i år?
Har inte läst nån bok i år, ska jag göra de, ska den va verklighets baserad!
*Något du önskade dig å du fick i födelsedags present?
En ordentligt bra plattång, fick en av Jan-Olov :)
*Något du önskade dig men inte fick?
En jäkla massa pengar, snåla typer man har i sin närhet som inte kunde ge mig de ;)
*Vad gjorde du på din födelsedag 2010?
Spenderade den hemma med familjen och vänner! :)
*Finns de nåt som skulle gjort din födelsedag ännu bättre?
Ja de skulle vart dom där pengarna då ;) annars va nog allt precis i sin ordning :)
*Vad fick dig att må bra?
Som alltid när barna är lycklig mår jag bra..! :))
*De bästa nya människorna du träffade?
Tror inte jag träffat nå nytt folk som jag fortfarande träffar..

Har ju helt glömt..

2011-01-02 @ 12:01:42

Ja jag har ju helt glömt bort mina 30 rubriker som jag skulle göra ;)
Kanske skulle ha lagt in en sen..
Nu tänkte jag skriva lite om min goa lilla Albins små bus han har för sig på dagarna..

I Torsdags va de ju pärlorna, de skrev jag ju om.. Men de va bara här hemma de, när vi va i Stavre så ville han va snäll å hjälpa dom med tvätten.. sagt o gjort! Han stog å öste skopa efter skopa med tvättmedel ner i deras tvättkorg så den va FULL med tvättmedel.  :(

Hade han för sig nå tok i Fredags tro.. ja han klättra upp på spisen å gjorde en soppa av en hel del (läs skit mycke) kryddor!  (spisen va givetivis avstängd)

Och igår, då sprang jag på toa och sen satt igång en tvätt, då hade han klättrat upp på spisen igen och hällt ut en hel flaska soja och en jävla massa kryddor i kastrullen med makaroner som stog där, men missat kastrullen ganska mycket.. fy fan va soja de va överallt.. de tog mig 25 min att städa upp bara sojan! :(
Idag har de inte hunnits med nå bus, å jag hoppas de inte blir nåt heller..

Men nu hör jag att han har nå bus för sig så de e bäst jag stänger av datan en stund!

Japp de sitter i än..

2011-01-01 @ 11:46:44

Bitter.. jag är fortfarande bitter faktiskt.. Kan helt ärligt säga att den här jul/nyårs helgen har varit den värsta jag nånsin varit med om, absolut nada julstämmning har jag haft i år å nyårsafton va bara deprimerande! Men som alltid är de underbart att se barna glad å nöjd, så de lyfter mina dagar! :)
Jag stängde helt av ljudet efter att J-O ringde på tolvslaget igår och höll om Albin som låg brevid mig och tittade på en film och somna, borde vara pigg idag men icke.. har drömt så mycke sjukt inatt så de är jag inte, dock på aningen bättre humör iaf ;)

De blir inge bröllop för mig å barna iaf idag..
Grattis Björn och Maria, hoppas dagen blir fin! :)


Gott nytt år!!