Å de får jag faktiskt!

2010-12-31 @ 18:23:13

Jaha.. nyårsafton och klockan är snart 18:30 å vad gör jag? Jo jag sitter och kollar på bolibompa med Albin och Maja (Maja leker i gå stolen) känns ju så där.. jag har väl aldrig varit speciellt för att FIRA nyår, men jag har heller aldrig haft nå planer på att sitta hemma själv och titta på bolibompa, jag tycker faktiskt lite synd om mig själv nu å de får jag faktiskt göra!
Jag satt och läste på ett forum för föräldrar och gravida, där det va en tjej som skrev om att det var så trisst att man aldrig vart med bjuden på nåt bara för man är gravid eller redan har barn, och de stämmer tydligen jävligt väl.. vill egentligen inte gnälla så å alla har ju sina liv, men de märks ju tydligt idag vad hemskt många kompisar eller jag kanske ska säga släkt också man har, för inte NÅN har frågat om jag vill hitta på nåt, visst jag har ju barna eftersom J-O jobbar, men de finns nåt som kallas barnvakt, hade ju iofs inte tänkt ha nån barnvakt för som sagt jag måste inte supa bara för de ska bli ett nytt år och jag spenderar mer än gärna nyår med mina barn, men äta de måste ju alla göra å de även mina barn, men de jag vill komma till är att de är ju kul att åtminstone bli tillfrågad.. Tack för den alla!
Känner mig jävligt bitter för tillfället så jag tänker ta en dusch med Albin och Maja å sen duka upp för lite mys i soffan å de duger för oss..


Imorron blir de ev bröllop!

      Hoppas alla har en bra kväll!  :)

De va på tiden!

2010-12-30 @ 13:32:20

Idag fick jag komma att titta på lägenheten, men dom dumma j**larna hade inte flyttat än (!) och hyresvärden sa att tanken va att jag skulle få nycklarna imorron..(eftersom den första är på lördag) *suck* iofs ändå rätt bra, för jag har ju ingen möjlighet att betala nån hyra där den här månaden iaf.
Å dom va lååångt i från klar med flytten, såg inte ens ut som dom hade börjat dra sig därifrån!
Men jag har iaf fått se den och den va inte alls så risig som jag hade trott, men de är ju lite svårt att säga eftersom dom hade alla saker kvar där.. Men dom ska besikta den så fort dom är ute så efter de får jag komma å kolla igen för att sen kunna välja tapeter och börja fixa med de :))
De va skum planlösning, vilket jag nånstans hade räknat med eftersom det är en hopslagen och ombyggd 3:a och 2:a, men jag tror de blir bra.. kanske till och med jätte bra! :)

Nu till nåt helt annat.. Jag skicka upp barna för att städa på sina rum så hör jag Michelle och Max skrika AAALBIN efter ett tag! och sen ropar på mig, så jag går upp å kollar då har den lilla busen tömt ut hela Michelles "låda" med pärlor.. förstår ni huuur jäkla många tusen pärlor det är, man såg knappt vilken färg hennes golv har! :(

Nu ska jag röjja lite här hemma tills de är dax att lämna Michelle å Max :(
sen blir de hem å hämta upp J-O för att åka till Stavre! :)

Trevlig kväll på er!

Barnen!

2010-12-29 @ 11:45:17

De märks tydligt att deras rutiner rubbats efter jul..
Dom är uppe från morron som vanligt och håller låda heeela dagarna både ute och inne, men ändå så är de ingen som ska sova när de väl blir kväll, (?) eller jo Max har faktiskt varit duktig å somnat tidigt och faktiskt sovit längst (bortsett från Maja då, som tydligen älskar att sova på morron) men Michelle, Albin å Maja har varvat varann hela kvällarna, igår va de Albin och Maja som va vaken å jag fick inte Albin å somna förns vid elva å då la jag mig med han i våran säng, meen så mysigt de va.. händer de inte varje dag så är de ju så mysigt :) Och Maja somnade vid halv tolv.
Kvällarna för mig är värd så mycket, så jag hoppas de ändras snart, för jag vill ha tillbaka MIN egen tid på kvällarna igen :)

Albin har tydligen slutat sovit lunch också, men då blir han super trött på senare delen av eftermiddan, jobbig den där övergången tycker jag..

Imorron åker Michelle och Max till sin far för att fira nyår, eller dom ska till Elins föräldrar å fira.. kommer sakna dom extra mycket den här helgen känner jag, gör de redan nu på nå konstigt vis! :(
Jag, Albin och Maja kommer nog inte göra nåt speciellt alls, J-O jobbar ju SÅKLART och alla andra ska supa vilket jag inte alls känner för, jag vill vara med mina barn, men jag önskar att dom stora kunde va hemma också, men men så är det inte i år.
Får se om vi som vanligt åker till morsan å Affe en sväng eller om vi bara stannar hemma och myser och missar tolv slaget! ;)

Näe nu har jag gnällt tillräckligt för att tag.. blir nog mer av den varan skulle jag tro ;)

Åter till städningen, har precis slängt ut granen.. kändes som ett måste, för av nån konstig anledning så hade de börjat bildats en ny gran på golvet under den rätta grenen.. konstigt! ;)

!!!!!!!!!!

2010-12-29 @ 11:22:04

Den lilla jävla glimten av ljus försvann :((
Nu står jag på ruta ett igen känns de som, hur ska jag lösa de här?! Jag måste verkligen ha tag på pengar (å de ganska mycke dessutom och helst NYSS)
Nu vill jag flytta, nu nu nu!! Jag måste flytta nu!
Men som de verkar nu kommer jag inte kunna göra de förns den 1:a nästa månad, visst de e inte så länge, men över en månad när de är som de är de är LÅNG tid de! De suger..
Varför har jag inte begåvats med "rika" föräldrar? ;)
Näe men man önskar nu att jag skött korten rätt för 7 år sen!

Jag vill nuuuuuuuuuuu!

Paniken jag kände börja smyga sig på här om dan, den har anlänt å den e fan inte välkommen!

fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan fan
                                                         Japp jag är upprörd!

Vad är det som skådar mitt högra öga..

2010-12-27 @ 21:30:14

..Kan det va en gnutta ljus kanske?
Jag hoppas HOPPAS verkligen.. Så håll tummlingarna nu! :))

PANIK!!

2010-12-27 @ 11:46:44

Japp börjar få lite lätt panik nu.. Tanken är ju att jag ska flytta på Lördag, eller ja åtminstone börja tapetsera där då (Om de behövs, vilket de GARANTERAT gör) å jag har typ ingenting i möbelväg och inga hyrespengar, allt har ju som gått hit som vanligt den här månaden.. Jag kan ju säkert flytta den 1/2 istället, men de känns ju så långt bort. Vi är hur sams som helst nu å därför vill jag flytta innan de ändras.. AAh ja som sagt paniken börjar på gör sig VÄLDIGT påminnd nu! :(

Måste försöka fixa de här nu!

Bilder!

2010-12-26 @ 22:04:41

                               
Godis skålen hitta dom fort!                        Michelle å Maja leker :)







                               
Gött me maten ;)                                       Lillfisan så fin så.. syns dock inte så bra på de här kortet :(







Kameran är skit kass (inte min nya såklart utan den gammla) så de fanns inte många kort som var värd att lägga upp, men nåt blev de iaf! :)
Ska bara lägga upp en till på Albin när tomten kom ;)


Vi va som sagt tvungen att kolla så han andas sen ;)

Våran jul

2010-12-26 @ 21:08:25

Julafton- Alla låg i sängen tillsammans på morron och bara myste på, barna va redan då helt.. ja uppskruvad! :)
Sen gick vi ner och kollade på sista avsnittet på julkalendern, sen ramla Micke in med julklappar åt barna så vi bjöd han på gröt å skinstut. Efter det så va de dax för Jan-Olov att fara i väg å jobba, och Albin å Maja stoppades i säng, så jag Michelle å Max la oss på soffan och gosa lite framför KalleAnka, och sen va de ju dax att fixa maten, J-O kom hem igen vid 4 tiden å hjälpte till med de. Vid halv 6 kom morsan, Alf-Erik, Kristina och Mattias och J-O for å jobba igen, så han missade själva midda, de va lite trisst, sen kom han hem igen sekunderna innan tomten knacka på dörren.. å de.. haha.. de va KUL, fy fan så rädd barna va (låter som världens elakaste mamma, men de va inte riktigt så jag mena) men förra året va barna inge rädd alls dom kramde tomten å tacka för sig, men i år så låg Michelle under bordet tills hon tillslut tordes kliva upp i soffan BAKOM Mattias å Albin som har pratat om tomten varje dag i flera veckor skrek så alla trodde han slutade andas å bara SKREK efter mamma (han satt i Alf-Eriks knä först) Max som också satt hos Alf-Erik va också rädd, han ville inte säga ett ord till tomten men han skakde iaf hand med han, MEN han va tvungen att torka händerna efteråt ;) sen slappnade inte dom av förns tomten gick igen :)  (Maja brydde sig inte alls om tomten)
Sen fortsatte vi att läsa upp alla klappar å de tog tiiid, fy vad klappar vi hade under granen i år, skulle räkna dom men glömde bort de.
Sen när alla åkt hem hade vi de bara mysigt med glada nöjda barn!

Juldagen-Lekte vi med barna å alla deras nya saker, låg på soffan å myste, spelade tv-spel med barna och bara vaaaa! Sen va det midda i Kläppe å där vart vi ganska länge riktigt mysigt va de, Michelle hon ville stanna kvar å sova hos Berit så de fick hon göra! :)
Väl hemma igen så va Albin å Maja skit trött så dom fick lägga sig på en gång, men Max som inte va nå trött (läs snor trött) ville spela tv- spel med mig å J-O så vi satt å spela med han till kl elva sen fick han sova så vi kunde kolla på film :)

Annadag jul: Frukost tillsammans allihopa sen for J-O å jobba och jag tog med mig baran och åkte till pappa å Sonja i Nälden å fika! :) Va väldigt länge sen jag träffa dom nu så de va kul :)

Ikväll har jag lagt barna i vanlig tid igen (sköönt)
Nu sitter jag här å lyssnar på tystheten å J-O han jobbar jobbar så de är EGEN tid som gäller! :))

Bilder kanske kommer upp, ha ju faktiskt sagt länge nu att jag ska lägga upp bilder, men de blir liksom inte av, kanske skulle ha gjort de nu när jag inte har nå annat för mig :)

Å apropå bilder.. jag fick en kamera av J-O i julklapp, jag är huuur glad som helst för den! De tråkiga är att jag har inge minneskort så jag kan inte använda den, men de ska inhandlas. Så nu har jag en kamera som jag kan kalla MIN!! :)

Ja ska kolla nu om jag får till de här med bilderna, jag får alltid till dom så stor :(

Inne..

2010-12-22 @ 19:00:49

Japp nu tänker jag banne mig stanna inne tills de blir bättre temp ute för jag är KLAR med allt som ska handlas.. tror jag, äh är de nåt som är glömt får Jan-Olov fixa de ;)
Typisk e de också förresten apropå J-O, han har haft skit lite jobb på kvällarna men NU när man som mest behöver hjälpen då jäklar ska käringarna åka! Igår kväll kom han inte hem förns halv tio och ikväll blir de väl nå liknande.. Har fortfarande en del (läs egentligen skit mycke) kvar att göra här hemma plus allt de vardagliga som inte upphör för att det är Jul.
Nu ska jag iaf gå ner i källarn å klippa Albin å Max medans Maja sover, ska försöka ge mig på att få till en "riktig" frisyr istället för att bara dra trimmern, får se om dom får sin frisyr eller om de blir som vanligt ;)

Hej!

Jämarns så go en mat de blir till Jul..

2010-12-22 @ 07:25:33

Precis som rubriken lyder så blir de gött, vi va uppe till strax före 1 inatt å gjorde köttbullar och revbensspjäll, och både köttbullarna och spjällen blev riktigt goo :) ikväll blir de slå in klapparna och kanske gör sillröran och imorron blir de skinka och jansson! (stavas de verkligen så? såg så konstigt ut)

Dagen då.. jag borde och måste egentligen städa uppe idag så det bara är sängarna kvar imorron, och dessutom måste jag in till stan en sväng till och de måste göras före klockan 17 idag och imoron är de stängt så jag kan inte fixa de imorron,  MEN idag är jag vidrigt trött, som sagt vi gick å la oss vid 1 och då vaknade Maja, sen kunde jag fan inte somna så jag låg å kika på tv till 2 nångång, och sen kl 5 vaknade Albin, (han fick välling i våran säng så sov han sen) och så halv 6 ringde J-Os klocka och då vaknade Maja och ville INTE somna om så då klev jag upp med hon och Michelle å börja elda så de blir nån värme här.. Nu sover Albin och Maja, Max sitter här brevid å kollar på tv och Michelle är klar för skolan så jag SKULLE verkligen kunna sova en stund nu MEN jag måste faktiskt hålla elden vid liv plus att jag måste ut å hämta mer ved..typ nu! :((((
Näe nu drar jag på mig overallen å hämtar ved!

Ha en bra dag!

Såg en sak nu

2010-12-21 @ 15:07:27

å de gjorde fan så mina tårar rinner!
Försökte lägga upp de här från youtube, men jag kan ju inget om sånt där så de gick inte!
Men de va så vidrigt så fy faan.. hade hon varit nära mig hade jag tveklöst gjort PRECIS samma sak som hon gjorde mot sin son (som såg ut att va i ca 4-5 års åldern) sen hade jag nog fan tagit ett fängelse straff för att vara säker på att hon ALDRIG mer kan göra en sån sak!
Jag hör fortfarande hans skrik!

SATAN SÅ UPPRÖRD JAG BLEV NU!!!


Klippet heter iaf.. 
Mormon Mom Caught Abusing Adopted Son With Hot Sauce and Cold Shower Dr Phil  (på youtube som sagt)

Dom som har ett hjärta behöver inte titta på de!

Haha!

2010-12-21 @ 14:56:28

Såg på mitt förra inlägg att man inte ska blogga och prata i telefon samtidigt ;)

Men nu så..

2010-12-21 @ 11:09:34

Igår va jag Michelle och Maja in till stan å skulle handla de sista i julklapps väg, har lovat Michelle länge nu att bara vi skulle åka in och göra de, bara de att då visste inte jag att de mesta som va kvar i julklapps väg va till just Michelle, men de gick jätte bra ändå..  bara så du vet Joanna så har du handlat grejor till Lowa, så du får komma å hämta dom när du vill ;) vi va iaf i stan till 4 nån gång, sen hämta pojkarna i Kläppe, hem å laga mat till barna, lägga dom, sen när J-O kom hem satt Petra här å passa dom stora barna medans vi å Maja for in å handla julmat! 
Så nu är vi nog alles snart klar för jul.. eller ja.. maten ska ju tillagas också, men den är ju iaf inhandlad ;) och klapparna ska slås in och så ska de pyntas gran å bytas gardiner :)

Näe nu kan jag inte fokusera på de här!

Städa en Lördag

2010-12-18 @ 12:18:38

Städa en Lördag de går emot alla mina principer, helger för mig så ska man umgås, mysa och må gott INTE städa så därför städar och tvättar jag inte under helgen! Men idag/helgen är de skillnad, Jan-Olov är nämligen bara ledig idag och imorron, sen är han inte ledig igen förns.. ja helgen efter nyår kanske, och han har lovat mig å hälpa till med städningen inför jul.. så jag får helt enkelt strunta i mina regler just den här helgen ;)
sen får man väl se om man får nån hjälp, för han va ju givetvis TVUNGEN att åka upp på macken o tippen å kolla (inte röja?!) om de behövdes röjas snö där (näe de är INTE hans jobb) men men, nu sover dom små så då kan jag smita ner i källarn å fortsätta städa där så får jag väl se när han dyker upp å hjälper till..


Näe nu är de bäst jag stänger av här innan jag skriver nåt jag kommer ångra ;)

Ha en bra dag på er!

Fundersam blir man

2010-12-17 @ 09:54:50

Ja jag börjar bli lite fundersam nu faktiskt, jag har fortfarande inte fått kommit å kolla på lägenheten och det är inflytt den 1/1, dom som bor där är inte riktigt som dom flesta andra, så jag börjar stark fundera på om dom är tänkt att ha ursäkt efter ursäkt till varför jag inte kan kolla på den, och sen flyttar dom bara!
Varför jag tror som jag gör och fortsättningen på min tanke den håller jag för mig själv ;)

Fredag är de idag ja de är sista helgen innan jul, som tur är så är J-O ledig ihelgen och har lovat mig att han ska hjälpa till att städa.

Michelle och Max åker till sin far ihelgen och firar jul med han.
Men nu först så ska vi åka till kläppe för barna ska baka jul godis och Michelle ska få göra färdigt sitt pepparkakshus som hon började med sist vi va dit å baka :)

Så helgen kommer att tillbringas med att städa.. usch usch säger jag bara, har ingen lust alls med det om jag ska va helt ärlig!

Om jag fick önska mig TVÅ saker nu, så skulle de va att städningen redan va gjord och att det skulle lösa sig med mina "problem" inför flytten, jag vill så gärna att allt ska bli grett på en gång så vi kan bo in oss ordentligt och känna att man trivs å inte kommer hem till ett tomt skal! Tomt skal är väl egentligen en överdrift men det är så de KÄNNS för mig.
Näe nu ska jag rycka upp mig lite, göra klart barna och ta en snabb dusch så vi kan fara ner til Kläppe sen :)

Ha en trevlig helg!

KÄR!!

2010-12-16 @ 16:26:41

Japp min dotter är kär, å denna gång lyckligt kär :)
Hon va kär i en kille som heter Kevin förut, men han va inte kär i henne, men nu sen skolan börja så har hon varit kär i en kille som heter Hjalmar å denna gång är de besvarat, så nu är dom tillsammans! Så gulligt! :)
Igår när jag hämtade Max på dagis så va de en pappa där som sa till mig att de hade varit puss kalas på skolan, så jag va ju GIVETVIS tvungen att fråga Michelle om de när vi kom hem, jo då igår hade dom ÄNTLIGEN pussats (fast bara på kinden för de är äckligt på munnen tycker dom)  ;) Sen ville hon berätta hur de gått till när dom pussade varann, så nu tänker jag berätta för er för de är ju så sött!

Michelle- Hjalmar jag vill säga en sak till dig..
Hjalmar- Vill du gör slut?
Michelle- NEJE jag vill att vi pussas!
Hjalmar- De vill jag också.. och så börja han tydligen jaga hon ;) (dom ville inte att alla andra barn skulle se, men de fick dom göra tillslut iaf för dom orka inte gömma sig nå mer)  ;)

Aja hursomhelst så pussades dom tydligen tillslut, och kom överens om att dom idag skulle tala om för Tuva, Tuva och Kevin som va hemma igår, för alla skulle få veta :)

Näe nu ska jag gå å tillaga lite mat.. idag blir det kyckling filé på ett(för mig) oprovat recept!

                                                                 Önska mig lycka til! ;)

Att göra..

2010-12-16 @ 12:23:24



*Köra Max på dagis
*BVC väga/mäta Maja, prata om svaren jag gav på frågorna efter förlossningen(sent jag vet)
*Fortsätta julstädningen
*Hämta Max
*Göra middag  (men vad?)
*Åka till Kläppe å hjälpa Berit med julstädning
*Skriva en lista på vad som måste handlas

Ja det är väl vad jag kommer på :)

ÅÅÅ!!

2010-12-15 @ 08:04:49

Tänk att jag blir så trött på mig själv.. Varför ska man vara så satans oteknisk å inte förstå sig på nåt som har med datorer att göra?
Jag har som synes gjort om lite på bloggen, men nu kan man helt plötsligt inte läsa "om mig längre" varför de? Hur lyckades jag för att ta bort de tro?

Och sen vill jag ha bilder längst upp på bloggen, men hur fan gör man de då?
Aja, nån som vet kan ju gärna lämna en kommentar å tala om hur man gör, om de går förklara så peabrain här förstår så klart ;)

Nu ska jag fixa barna inför dagis! Sen hem å försöka få till de här igen.. :)

Hosta

2010-12-14 @ 11:27:32

Ja men visst.. Maja har sån jäkla hosta så hon nästan kräks å de är inge alls kul, för givetvis sover hon inte som hon ska vilket innebär en SJUKT trött mamma. (såklart så är de ju jobbigast för hon, men jag må ju få tycka synd om mig själv iaf) ;) Inatt fick hon en host attack vid 3 och vakna å ville/kunde inte somna om, men lyckades till slut få hon somna om, hann sova i ca 30 min så vaknar jag av att Albin ropar "blä rumpa" NEEEJ tänkte jag, nu måste jag säkert gå ner å byta blöja vilket gör att han piggnar i å inte kan somna om, mycke riktigt BLÄ va de, men han måste ha bajsat å somna om tidigare under natten för de satt fast, så de va ju bara å ställa ungen i duschen kl FEM på "morron" (nämnde jag att han kladdat de i ansiktet också?) men tro de eller ej så somna han om med välling på soffan efter duschen, men då hör jag Maja vaknar så då va de bara springa upp till henne med en flaska, och när hon ätit färdigt å somnat igen gick jag ner och ser att Albin fått tag på paketet med frukost vällingen och tömt ut i typ halva köket, de blir ju för fan som cement när det blir lite blött, så de va ju bara sätta igång att skrubba köket då halv 7 på morron de hade jag tänkt göra men kanske inte :(
Och nu tänkte jag att jag skulle sova en stund när Maja å Albin sover lunch, känner mig rätt slut efter dom 2 sista dygnen, har sovit 6 timmar på 2 dygn.. MEN givetvis fick Maja en host attack så nu är hon vaken och nästa gång hon sover då sitter vi i bilen på väg till dagis.. JAG MÅSTE SOVA NU!!

Näe nu måste jag ta Maja..

Dag 11

2010-12-13 @ 13:19:05

Jag hoppar helt enkelt över 8 och 9 och tar dag 10 istället ;)

Mina syskon..

Staffan&Sandra (tvillingar) är mina äldsta syskon (halv) som jag inte har så där jätte bra kontakt med, det har liksom bara blivit så. TRISST som fan, de är ju mina syskon!    <3

Micke är äldst av oss hel syskon och är 28 år, jobbar som mekaniker i Hackås, bor med Emma i Oviken. Älskar allt som har med bilar att göra, nya, gammla, rostiga eller inte, skotrar mm.. jag kanske helt enkelt ska säga att han älskar allt som rör sig, lyser eller låter ;)  Festa gillar han också och är grym på att dansa! :)     <3

Marcus
är 27 och bor i Trångsviken med Maggan, han jobbar som ställningsbyggare (näe heter de verkligen så?)
Han älskar att fiska, sommar som vinter, och nu har han även tagit jägarexamen så han jagar väldigt mycket.. och så tror han att han är nån slags kung på bandy.. upplyser dig om de Marcus att de är du INTE ;) så dit går det också rätt mycket tid..
Tv-spel för guds skull.. de är ju också en grej som han tycker är kul! Själv begriper jag mig inte på de ;)    <3

Sen har vi lill Tisse (Mattias) 22 år bor i Hackås med Emma och varannan vecka lilla Leo :)
Mattias.. ja kan säga att han älskar sport, all sport skulle jag gissa och sen delar han de obegripliga intresset för tv-spel med Marcus.
Mattias är den jag alltid stått närmast!  <3

Sen har jag en drös "plast syskon"

Pappas Sonja har 2 barn.. Madde och Jessica, som jag också träffar alles för sällan!

Morsans Affe har, Ellenore, Helén och Kristina.

3:e advent/helg och sjukhus

2010-12-12 @ 20:31:25

Sitter och tittar på ljusen som brinner, det är ju så mysigt med ljus :)
Men när jag ser att de 3e adventsljuset är tänt får jag lite panik, jag har ju absolut nada julstämmning i kroppen så för mig är de overkligt, jag är LÅNGT ifrån klar med julen, och inte nog med det så har jag precis beställt en av Albins 2års presenter.. jag pratade med Maggan förra helgen om födelsedagar och vilket datum det är "bra" att fylla år på och sa att alla mina barn är födda på "bra" datum.. ELLER HUR! Albin är ju född ca 2 veckor efter jul.. så Maggan, jag tar tillbaka de jag sa ;)


Helgen.. i Fredags så va vi och lämnade Michelle i Sanne som skulle sova över hos momma och Alf-Erik, sen va vi nog bara hemma å påta på lite (minns inte riktigt känner jag :P) och väntade på Jan-Olov, käkade middag och hade fredagsmys å kika på idol, HELT klart rätt som vann!! :)

Och i Lördags så va vi in till stan och handlade julklappar hela dan, vi har haft en tradition i våran familj att vi åker hela familjen i 2 bilar och delar på oss, handlar åt varann sen möts vi upp för att käka och sen byter vi barn och handlar åt varann MEN i år vart de inte så, Albin var fortfarande tussig så han fick vara hos farmor och mysa istället för att springa in och ut i affärer och Michelle hon har blivit stora tjejen och VALDE att fortsätta va med Alf-Erik så de vart bara Max och Maja som följde me.. mysigt de också :)
MEN det vart som varje år nåt barn som behövde uppsöka en doktor, i år va det Albins tur.. han har varit jätte svår att få i vätska och mat och det hade inte kommit en droppe kiss i hans blöja på hela natten till lördag eller hela dan, så jag ringde 1177 och dom ville ha in oss på sjukhuset ev över natten, så jag avbröt julklapps handlingen och blåste hem för att hämta upp Albin och packa lite små grejor eftersom vi mest troligt skulle bli kvar, (tusen TACK Joanna som hade Maja.. guldvärt va de <3 ) Inne på sjukhuset så kolla dom upp han givetvis och såg ganska på en gång att han va för pigg för att sätta dropp, så då fick jag välja att läggas in med sond eller fortsätta försöka tvinga i han vätska var 20:e min hemma, så vi valde att åka hem istället, kan upplysa er om att det är SKIT svårt att få i han när han verkligen INTE vill, men ikväll drack han iaf lite välling :) har dock inte bytt blöja på heela dan, natt blöjan hade han kissat lite i iaf :) Jag hoppas att det blir bättre snart!
Och idag har jag hämtat upp Maja i Orrviken efter en lång VÄLDIGT behövlig sovmorron (kan inte tacka Joannaa nog för de känner jag) sen va vi till Sanne å hämta Michelle och busa där en stund sen hem å städa, gjorde goo middag och mös till bolibompa som vanligt, och nu sover alla mina troll :) Albin soman utan några problem i vanlig tid, de har inte hänt på ett tag nu så de va skönt! Maja hon tvär däcka när hon åt vid halv åtta så jag la hon, får se när hon vaknar eller om hon kanske sover hela natten iaf (går ju alltid hoppas)

Imorron då kommer morsan vid halv 8 och ska följa med på lucia :)

Oj vad långt de blev.. :)

Nu ska jag kolla lite på tv..

Dag 8

2010-12-10 @ 10:03:22

Ett ögonblick:

Ja jag kan ju säga att jag har FYRA ögoblick som jag aldrig glömmer och det är ju givetvis när jag för första gången fick se mina barn! <3

Men om jag bara får välja ett ögonblick så blir det när jag kommer in på IVA efter att Mattias blivit svårt misshandlad.. DET är bilder i mitt huvud som satt sig fast där, känns som jag aldrig kommer att glömma dom. Det är så sjukt hur en människa kan göra så mot en annan människa, som TUR är så fick vi ha kvar Mattias i vårat liv även om utgången va nära att sluta helt annorlunda! 
Dom som VÅGADE att bryta sig in när Mattias låg där på marken avsvimmad och blev sparkad på ska för alltid sitta på en pedistal enligt mig, (antar jag pratar för hela våran familj när jag säger det)

Ja det kanske inte va det lyckligaste ögonblicket men så är det!
Som sagt jag har MINST 4 stycken väldigt glada och lyckliga ögonblick också! :)

Sjuk!

2010-12-09 @ 11:52:23

Är hemma igen efter en tur till doktorn med Albin.. Tvärt igår vart han tät i halsen och hade jätte ont, senare på kvällen vart de värre och till slut så kräktes han.. lilla stackarn!
Natten va inge alls rolig, han fick givetvis sova i våran säng, och när Albin har ont då sloss han å sparkas, så han har sparkat och slagits hejvilt inatt (har säkert fulla kroppen med blåmärken) har jag inte de så lär jag få det nu som de känns ;)

Hos doktorn så lyssnade han och hör att det piper och att han har ordentligt med slem, Albin fick springa fram och tillbaka inne på HC för att kolla om det blev värre (antar jag) efter det så skulle han få andas in medicin med en mask men givetvis tjurig som han är så gick ju inte de nå bra, men han skrev ut medicinen istället så han får det flytande hemma istället.. hoppas man får i han de då iaf, så det blir bättre för det här de funkar ju inte! :(

Nu vill Albin att jag stänger av datan :)

Dag 7

2010-12-08 @ 09:58:55

Min bästa vän:

Jag anser mig ha flera stycken som jag kan kalla "min bästa vän" å DE är inte dåligt! :)
Men dom som mest får stå ut med mitt tjat i telefon ;) det är Malin och Joanna<3
Sen har jag upptäckt att en av mina bästa vänner kanske inte är just en bästa vän utan bara en vän nu dom sista veckorna (nämner inga namn) Men jag är glad för att jag har dom i mitt liv allihop :)

Nu när klockan blivit tio ska jag ringa igen!
Ha en bra dag..

Näe..

2010-12-07 @ 13:34:13

..så fel jag hade då! Maja somna inte alls, eller jo men hon vaknade direkt å jag är ju TRÖTT ju, hade planerat in ryggläge på soffan också idag men de sket sig kan man säga..
Nu ska jag göra i ordning lillfisen (som bara flina heeela tiden) och fara på dagis!
Helt sjukt vilken skillnad på barn, först kolik sen mer eller mindre alltid ett leende på läpparna :)  
Och hon ÄLSKAR verkligen när man säger "hej" hon lyser upp hela huset med sitt leende när man säger hej! Älskade go unge!! <3

Nytt liv!

2010-12-07 @ 11:41:10

Väntar på att dom ska ringa så jag får kolla på mitt nya hem! Jag hoppas innerligt att den är i bra skick (tvivlar på det med tanke på vilka som bor där) men om den behöver nya tapeter så vill jag ha de gjort innan jag flyttar in, det är inflyttningsdatum den 1/1 och dom andra är inte ute förns den sista så jag tvivlar på att det blir gjort innan, så jag ska kolla om det i så fall går att lösa på annat vis.. fräscht å fint vill jag iaf ha det, och de innan jag flyttar in :)

Näe nu lunch! :)

Dag 6

2010-12-07 @ 11:33:42

Borde ha gjort dag 6 för ganska länge sen, men har inte orkat ;)

Min dag:
Ja, Maja väckte mig vid halv 6 så jag sprang ner och gjorde en flaska och gav hon den, låg kvar och bara mös en stund, sen gick jag ner till Michelle som satt och kollade på bolibompa och åt frukost, gjorde henne klar för skolan och vinka av hon.
Gick ner till källarn och satt på en tvätt. Gjorde ordning frukosten åt pojkarna och inte förns kl var strax efter ÅTTA kommer Max ner och äter sin frukost, och efter ytterligare 10 min kommer Albin och vill ha sin välling och halv 9 vaknar Maja (som somnade om när jag gick därifrån) då va det bara fixa ordnig henne och klä på pojkarna och sen fara på dagis.. väldigt hattig morron men mysig! :)
Lämnade dom på dagis, sen hem och ge Maja flaskan och lägga hon (vilket hon inte ville idag) men nu sover hon iaf, och jag ska nog stoppa i mig lite lunch och sen fortsätta tvätta innan barna ska hämtas igen! :)
Eftermidddan flyter nog på med tvätt och så tror jag de blir en sväng med dammsugarn, sen ska de görs middag, äta, duscha/bada barna och lägga dom sen slappa på soffan och sen sooova!

<3

Go natt!

2010-12-06 @ 20:18:35

Tänk att de har nästan aldrig varit nå problem på kvällarna att lägga barna, oftast är det bara lägga dom i sängen säga god natt och sen sover dom, men NU då ska det börja tjorvas.. Albin vägrar att somna på kvällarna, jag trodde det skulle gå bra ikväll men ICKE! Den pytte lilla enegi man har kvar i kroppen när barna lagt sig försvinner rätt fort när man måste springa upp o ner, upp o ner och samtidigt måste jag försöka  hålla Maja vaken för om hon somnar för tidigt så blir natten inge bra, jäkla pussel de här!

Ja läget här hemma nu.. det är ja.. riktigt bra faktiskt! Tänk att så mycket som vi har pratat igår och idag har vi inte pratat på flera veckor, så det åtminstone är skönt! Men visst fasiken är det jobbigt hela situationen, ibland går det bra och sen kommer de över en vad som komma skall och då blir man lite lätt deppig, och det är nästan dom små sakerna som är värst, det kan va riktigt jobbigt att tänka på.. tex i sommar.. Rättvik, det är ju VÅRAN semester å ingen annans men i år blir det inte så, Fredagsmyset vi har varje fredag de är ju också våran "grej"
Ja massor av "små" grejor som känns tungt, tack och lov så har vi löst de mesta praktiska iaf utan några som helst problem..
Jag tror det kommer bli bra iaf eller tror.. de KOMMER fan bli bra, de får så lov att bli bra! :)

Men jag tackar för att mina kompisar finns där att prata med, det behövs verkligen i en sån här situation, man måste ju få ventilera å älta.. hur skulle de gå om inte deras öron blöder? ;)

Nu ska jag mysa lite med Maja innan hon ska hoppa ner i sängen!

Joanna.. jag som du kanske märker kommer inte på smyckes partyt.. *suck suck* men J-O va tvungen att va i verkstan ikväll!

...

2010-12-04 @ 10:18:45

.. Är nu mer en ensamstående 4-barnsmamma, tror inte skillnaden blir så stor mot hur det varit!
De här det fixar jag, de kommer bli kanon, jag ska bli mig själv igen.
Jag har iaf huvet högt och ångrar inget! :)
Mycket att fixa med, MYCKET att köpa (den biten blir inte lika lätt att fixa, men de ordnar sig)

Idag tar jag iaf med mig Albin och Maja och åker till Marcus å Maggan och hälsar på :)

Pepparkaksbaket igår gick iaf kanon bra.. trevligt va det också, Berit är en mysig människa! :)
Michelle vart jätte fin i håret, kort vart det men det va vad hon ville, hon hade håret nästan ända ner till rumpan och klippte sig till strax under axlarna :/ hennes fina fina hår, men hon blev super fin nu också :)
Nu myser Michelle och Max med sin pappa och Elin å kommer hem imorron igen.. LÄNGTAR :)

Nu ska jag göra iordning barna :))

Ha en trevlig dag å kväll det ska iaf vi ha!

Äh va fan.. de blir ett till idag ;)

2010-12-02 @ 20:31:32

Dagen med Max i dag vart suuuper mysig! Vi lämnade Albin på dagis och for hem och gjorde frukost som vi 3 åt tillsammans, spelade en omgång yatzy och sen var det dax för Maja att sova, vi gav henne en flaska å la hon sen sov hon tills vi skulle fara på dagis och hämta Albin ;) under den tiden så, låg vi på soffan å kramas å kolla på film, spelade mer yatzy och även hans bilspel och käka lunch sen ännu mer yatzy, strök gardiner och tvätta, TOOK mysig dag helt enkelt.. det behövde han min lilla stora kille en dag med bara mamma! Jag också för den delen:)

Sen när alla mina unglurvar va hemma så pysslade vi på här hemma och gjorde middag, sen efter middan satt vi oss i soffan, tände ljus och kollade på bolibompa och julkalendern och bara mös! :)
Har nog helt enkelt haft en perfekt dag idag! :)

Imorron åker vi till Kläppe och bakar pepparkakor med Berit, sen ska jag till frissan med barna, men jag tror de blir bara Michelle som får sitta i stolen iaf, och efter det så ska jag åka å lämna Michelle och Max hos deras far.. Kul för dom men trisst för mig!
Sen blir de hem för Fredagsmys som vanligt!
Och nån dag under helgen så hopas jag att det blir en tur in på Jamtli med Marcus å Maggan!

Nu ska jag gosa ner mig ordentligt i soffan med Maja som snart ska sova!

Trevlig kväll på er!

Dag 5

2010-12-02 @ 20:15:03

Vad är kärlek?

Kärlek för mig är.. Ja det är nåt fint helt enkelt! 
Den ända kärleken jag kan förklara just nu utan krångel, det är kärleken till mina barn, den är oändlig å oerhört STOOR, och det är nåt som ALDRIG ALDRIG kommer att ändras! :)

ROSA!

2010-12-02 @ 08:19:32

Michelle är skickad på skolan, Maja sover och nu tittar jag när Max kör runt Albin i Majas vagn :) J-O å Max for in igår em/kväll å köpte vagnen som jag hitta till Maja så nu måste dom ju givetvis prov köra den.. men varför de vet jag inte, för den är precis lika som Albins en annan färg bara, (å den har dom provkört MÅNGA gånger)men de är klart den kanske inte är alles lika att åka/köra om det är en annan färg ;)
Jag är nöjd med den iaf, hade en lika till Michelle och har även en till Albin å nu fick Maja en, som är svart å ROSA!! :) (ja jag är lite svag för rosa) Älskar dom där vagnarna faktiskt!

Idag så är det bara Albin som ska på dagis, Max ska va hemma å mysa med mig å Maja idag, eftersom han följde med J-O igår så kom dom hem rätt sent plus att han sov som en gris i bilen vilket gör att han inte kan somna i tid på kvällen å det slutar med att han inte orkar med en dag på dagis, så han blir hemma med mig å vi ska spela hans bil spel :) och stryka gardiner..!
Förövrigt så har jag fått ögonFLIMMATION (som Michelle säger) å de suger, men jag tänker inte klaga med tanke på alla som ligger å håller hårt om sin onda mage!

Äh! Nu kom jag av mig.. pojkarna vill att jag kör runt på dom i vagnen, de följde även med en stå bräda så båda får plats nu ;) så det är bäst jag gör de innan vi ska fara mot dagis! :)